ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιφόν κέικ με πορτοκάλι και σοκολάτα

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Δεν είναι ένα απλό κεϊκ, αλλά είναι το νούμερο ένα κεϊκ παγκοσμίως. Νομίζω οτι οι περισσότεροι απο εσάς σίγουρα δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ στο εμπόριο.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε την συνταγή.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 240 γρ αλεύρι μαλακό
  • 360 γρ ζάχαρη χωρισμένο στη μέση
  • 12 γρ Μπέικινγκ πάουντερ
  • 6 γρ αλάτι
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 110 γρ σπορέλαιο
  • 60 γρ νερό
  • 120 γρ χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 8 ασπράδια
  • 100 γρ σοκολατένια δάκρυα ή ψιλοκομμένη σοκολάτα NESTLE
  • Υλικά για την επικάλυψη
  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα NESTLE DESSERT
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς
  • Ετοιμάζουμε 2 μείγματα.
  • Σε ένα μπολ περνάμε από σίτα το αλεύρι με τη μισή ζάχαρη (180 γρ), το μπέικιν και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, το σπορέλαιο, το νερό, το χυμό, το ξύσμα και τις βανίλιες.
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα.
  • Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε την άλλη μισή ζάχαρη και χτυπάμε συνέχεια μέχρι να πάρουμε μια μαρέγκα ωραία και γυαλιστερή αλλά προσοχή να μην την παραχτυπήσουμε και σφίξει πάρα πολύ και “ξεραθεί”.
  • Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μπολ με το μείγμα και ανακατεύουμε καλά να “ελαφρύνει” το μείγμα.
  • Πολύ απαλά ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα σε 2 δόσεις. Αυτό το κάνουμε με μια σπάτουλα απαλά απαλά ώστε να μην χάσουμε όγκο από το μείγμα μας.
  • Τέλος προσθέτουμε και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε και αυτά μέσα στο μείγμα.
  • Έχουμε αλευροβουτυρώσει ελαφρά μια φόρμα για κέικ 25-28 εκ με τρύπα στη μέση.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε για μια ώρα περίπου.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει καλά αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα επικάλυψης βράζοντας την κρέμα γάλακτος και ρίχνοντας τη πάνω στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, ομογενοποιούμε το μείγμα και το ρίχνουμε πάνω στο κρύο κέικ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact