Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις του φίλους σου-φίλες σου δοκιμάστε αυτή την συνταγή.
Συστατικά
Για τα λιγκουίνι
- 500 γρ. λιγκουίνι
- πέστο αβοκάντο
- καρύδια για το σερβίρισμα
- τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
- ντοματίνια κομμένα στη μέση για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τα λιγκουίνι
- Βράζουμε τα λιγκουίνι με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, τα κρατάμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και όσο είναι ζεστά τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα το πέστο με αβοκάντο.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγα καρύδια, τυρί τριμμένο και ντοματίνια.
Πέστο με αβοκάντο
Συστατικά
- 2 ώριμα αβοκάντο (250 γρ.)
- 20 γρ. βασιλικό
- 50 γρ. ξηρούς καρπούς
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. παρμεζάνα
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 σκ. σκόρδο
- 50 – 100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για το πέστο με αβοκάντο
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια εκτός από το λάδι.
- Χτυπάμε 2 λεπτά μέχρι να σπάσουν τα καρύδια.
- Τέλος, προσθέτουμε, το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα.
- Χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το πέστο από αβοκάντο είναι έτοιμο.