Τέσσερις ηλικιωμένοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου μέχρι σήμερα, ενώ εκείνοι που έχουν μολυνθεί από τον ιό, χωρίς όμως να εμφανίσουν επιπλοκές, εκτιμάται ότι είναι πάνω από 1900.
Τη φετεινή χρονιά, η επιδημία του ιού του Δυτ. Νείλου ήταν σχετικά ήπια και μόνο από τα μέσα Αυγούστου εμφανίστηκαν κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου με σοβαρές επιπλοκές.
Συνολικά, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχεται σε 15, με όλους τους ασθενείς πλην ενός να εμφανίζουν μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα και άλλες εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Από αυτούς, οι 4 έχασαν τη ζωή τους μετά από νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη δραστηριότητα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας και με βάση τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί. Με βάση αυτούς τους υπολογισμούς, περίπου 1960 άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό Δυτ. Νείλου χωρίς να έχουν εκδηλώσει συμπτώματα.
Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη επίπτωση είναι της Ανατολικής Αττικής, της Ηλείας, της Ροδόπης και της Ξάνθης.