Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ
Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής που ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, «για τα θύματα της τρομοκρατίας και του ισλαμοφασισμού στο Παρίσι», που είναι, όπως είπε, «θύματα όλων των χωρών της ΕΕ, θύματα που γράφουν μια καινούργια ιστορία για την Ευρώπη, ζούμε πλέον κάτω από μια νέα 11η Σεπτεμβρίου» ξεκίνησε η συνεδρίαση του 7ου Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ.
Ο κ. Καμμένος ευχήθηκε να είναι τα τελευταία θύματα της τρομοκρατίας.
Επίσης αφιέρωσε την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος στην μνήμη του στελέχους των ΑΝΕΛ, Φώτη Καλένη.
Στην εισηγητική του ομιλία ο κ. Καμμένος υπενθύμισε ότι πριν ένα χρόνο είχε μιλήσει για τον επερχόμενο κίνδυνο από την Μ. Ανατολή και την Β. Αφρική σε σχέση με τον ισλαμοφασισμό και τον ISIS, προσθέτοντας ότι τότε κάποιοι «έβγαλαν πρωτοσέλιδα ότι εμείς απειλούμε την Ευρώπη πως αν δεν σταθεροποιηθεί η Ελλάδα, θα στείλουμε δήθεν εμείς τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη».
«Βεβαίως δεν στείλαμε κανένα τζιχαντιστή στην Ευρώπη, αντίθετα δημιουργήθηκε μια πολιτική σε σχέση με το προσφυγικό, όπου πέρασαν με τις διαδικασίες που επέβαλε η ΕΕ, το 80% των μεταναστών που ήλθε στην Ελλάδα, πιστοποιημένοι προς την Ευρώπη. Όμως αυτό δεν εμπόδισε τα ακραία στοιχεία όχι μόνο να βρεθούν στην Ευρώπη, αλλά να δημιουργήσουν και θύματα» πρόσθεσε.
Υπογράμμισε πως οι εταίροι της χώρας, οφείλουν να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι οικονομικά ισχυρή και πολιτικά σταθερή και παράλληλα να μπορέσει να δημιουργήσει ένα μεγάλο άξονα που θα ξεκινά απο τα Βαλκάνια, την Ρουμανία, την Βουλγαρία, θα προχωρά στην Ελλάδα και εν συνεχεία θα εκτείνεται στις χώρες εκείνες της Μ. Ανατολης που αποτελούν άξονα σταθερότητας, όπως η Αίγυπτος, τα Αραβικά Εμιράτα, ή άλλες σε πλήρη συνεννόηση και συνεργασία με το Ισραήλ. Και με την χώρα εντός της Ατλαντικής Συμμαχίας και της ΕΕ να μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να παλευτεί άμεσα αυτός ο τεράστιος κίνδυνος της ισλαμοτρομοκρατίας, του ισλαμοφασισμού.
«Όταν εμείς προειδοποιήσαμε ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί, γιατί αν καταρρεύσει, αν μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπων, όπως ήταν η εναλλακτική λύση τον Ιούλιο, τότε όχι μόνο δεν θα ελέγχονταν τα σύνορα της Ευρώπης και της περιοχής Σένγκεν, αλλά ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένα ξέφρενο αμπέλι που θα οδηγήσει σε οδυνηρές καταστάσεις, κάποιοι θεώρησαν ότι εμείς βάζουμε προϋπόθεση, προκειμένου να μην στείλουμε εκεί τους τρομοκράτες» είπε ο κ. Καμμένος.
Επισήμανε ότι «καταφέραμε με τις υπηρεσίες ασφαλείας, με την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλε η Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις για την κοινωνία, στα νησιά ιδίως του Ανατολικού Αιγαίου, να περιορίσουμε αυτόν τον ποταμό που ερχόταν προς την μεριά της ΕΕ και των χωρών της Σένγκεν».
«Τα τελευταία γεγονότα της Παρασκευής δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μια νέα πολιτική, όπου η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ο σταθερός παράγων εκείνος που μαζί με την ΕΕ και τις χώρες του ΝΑΤΟ, να σταματήσει την σφαγή στην Μ. Ανατολή, να διασφαλίσει την δυνατότητα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους και παράλληλα να διαφυλάξει τον δυτικό πολιτισμό από τα ακραία αυτά φαινόμενα που δημιουργούν εκατόμβες θυμάτων και στην Μ. Ανατολή και στην Β. Αφρική και στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Ο κ. Καμμένος στην εισηγητική του ομιλία ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ δεν ψήφισαν κανένα μνημόνιο που να παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας, αλλά αντίθετα είναι η μόνη πολιτική δύναμη που κατάφερε μετά από πέντε χρόνια να βγάλει την Ελλάδα από το καθεστώς του Αγγλικού Δικαίου, «δηλαδή από την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας και την απειλή των δανειστών για κατάργηση των συνταγματικών επιταγών της χώρας».
Υπενθύμισε, επίσης, ότι αν δεν υπήρχε η στήριξη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, τον Ιούλιο, το αποτέλεσμα θα ήταν μια πτωχευμένη χώρα, εκτός ΕΕ και όχι μόνο της Ευρωζώνης, σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου και μετατρεπόμενη σε αποθήκη ανθρώπων, με μια αποζημίωση 40 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα ονομαζόταν «ανθρωπιστική βοήθεια», τονίζοντας ότι αυτό προέβλεπε ο σχεδιασμός κάποιων κέντρων, ιδίως στην Γερμανία.
Πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά πρότεινε την εφαρμογή ενός ελληνικού σχεδίου, πρόταση που έτυχε της στήριξης τόσο των ΗΠΑ και προσωπικά του Προέδρου Ομπάμα, όσο και της Γαλλίας, και προσωπικά, επίσης, του Προέδρου Ολάντ.
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην σκληρή πάλη που έδωσαν οι ΑΝΕΛ «εναντίον του συστήματος που έδωσε τιτάνια μάχη, προκειμένου οι ΑΝΕΛ να μην είναι στην Βουλή».
Είπε ότι η συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α.Τσίπρα δεν ήταν μια συμφωνία «δούναι και λαβείν» και ότι ο ίδιος δεν ζήτησε κυβερνητικές θέσεις έναντι στήριξης, θεωρώντας κάτι τέτοιο ανήθικο.
«Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα είναι μια έντιμη συνεργασία. Διαφωνούμε σε πολλά αλλά συμφωνούμε στο κύριο: Η χώρα πρέπει να φύγει από την μέγγενη των δανειστών, η χώρα πρέπει να μπει στην ανάπτυξη, η χώρα πρέπει να απομονώσει και να τελειώσει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, εκείνα τα οποία στήριξαν, την μεταπολιτευτική πορεία που οδήγησε στον γκρεμό, η συμφωνία του αλλληλοσεβασμού των θέσεων μπορεί να φέρνει κάποια στιγμή συγκρούσεις, αλλά μέχρι τώρα απεδείχθη ότι υπάρχει απόλυτος σεβασμός των κόκκινων γραμμών του ενός και του άλλου» τόνισε ο κ. Καμμένος.
«Και βεβαίως παρότι οι ΑΝΕΛ αποτελέσαμε τον κύριο στόχο στις εκλογές αυτές, με στόχο να μην εκλεγούν, ώστε να έχουν λόγο στην κυβέρνηση είτε το ΠΑΣΟΚ είτε το Ποτάμι η προσωπική στάση του Α. Τσίπρα αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε εμάς ήταν εντιμότατη» πρόσθεσε.
Εξήρε το έργο των κυβερνητικών στελεχών που προέρχονται απο τους ΑΝΕΛ, προσθέτοντας ότι αν ζητηθεί η (περαιτέρω) συμμετοχή και η βοήθεια του κόμματος, αυτή θα γίνει με στελέχη του βάσει των προσόντων τους.
Τόνισε δε την σημασία της βελτίωσης της οργανωτικής δομής των ΑΝΕΛ, τόσο για την συμμετοχή τους στην κυβέρνηση, όσο και για την λειτουργία του κόμματος.
Προς τούτο, συμπεριλαμβανομένης της ξεκάθαρης επαναδιατύπωσης της ιδεολογικής κατεύθυνσης των ΑΝΕΛ, απέδωσε μεγάλη σημασία στο 2ο Συνέδριο του κόμματος.
Ο κ. Καμμένος άσκησε σκληρή κριτική «στα κόμματα του παρελθόντος» και στους υποψήφιους για την αρχηγία της ΝΔ και κάλεσε τα στελέχη και τα μέλη των ΑΝΕΛ να «αγκαλιάσουν» τους πολίτες που δεν τους εκπροσωπούν πλέον αυτά τα κόμματα.
Υπογράμμισε ότι πρέπει να εξηγηθεί στους πολίτες πως η ελπίδα είναι μπροστά και διαβεβαίωσε ότι με τις τελευταίες επαφές που έκανε ως υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, «ο διεθνής παράγοντας και ισχυροί οικονομικοί παράγοντες, έχουν αντιληφθεί ότι η ισχυρή Ελλάδα είναι ουσιαστικά ο μόνος δρόμος για να αποκλείσουν την είσοδο του ισλαμοφασισμού στην Ευρώπη».
«Εμείς θα στηρίξουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και θα δώσουμε μάχη για να υπάρξουν επενδύσεις» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «οι μέρες που έρχονται μετά τα τελευταία δύσκολα μέτρα που θα ψηφιστούν τις επόμενες μέρες και με την προϋπόθεση ότι θα πάρουμε την βοήθεια για τις τράπεζες, θα είναι πολύ διαφορετικές από τις μέρες που μέχρι χθες ζήσαμε».
Είπε ότι πράγματι η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και η βαριά φορολογία στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού συνιστούν πλήγμα και αδικία, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι τώρα η χώρα δεν λαμβάνει τέτοια μέτρα έναντι μιας δόσης ώστε να αποπληρωθούν χρέη προς τους δανειστές, αλλά απελευθερώνεται ένα τεράστιο αναπτυξιακό πακέτο που θα βοηθήσει στην έξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας.
Τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται κοντά στην εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου, καθώς έχει επιτευχθεί ουσιαστικά συμφωνία για την ΑΟΖ με τις όμορες χώρες, πλην Τουρκίας και με τις περισσότερες περιοχές να έχουν «απελευθερωθεί, προκειμένου να ξεκινήσει η εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου που ήταν από την πρώτη στιγμή ο στόχος των δανειστών: Ο έλεγχος της Ελλάδας για τον έλεγχο του ορυκτού πλούτου».
Τέλος, υπογραμμίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ όντας το μόνο κόμμα στην Βουλή που δεν χρωστά, ούτε δανειοδοτείται από κανέναν, θα ανταπεξέλθουν οικονομικά με τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης, προανήγγειλε την δημιουργία οργανωτικής επιτροπής Συνεδρίου με υπεύθυνο τον Παναγιώτη Σγουρίδη.