Μια πανεύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο και μπισκότα όρεο.
Δεν απαιτεί ψήσιμο, απλώς υπομονή για κάποιες ώρες για να κρυώσει στο ψυγείο σας.
Υλικά συνταγής
- 225 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε
- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ.γ. ρούμι ή λικέρ αρεσκείας σας
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα + 2 κ.σ. επιπλέον
- 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
- 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36% σε σαντιγί
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα Oreo
- μπούκλες και σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Τοποθετείτε σε μπολ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέστε το ρούμι ή λικέρ, τις 2 κ.σ. γάλα και το ινδοκάρυδο και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Σε άλλο καθαρό και στεγνό μπολ, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Ρίχνετε σταδιακά, λίγη λίγη 2 φλ. τσαγιού σαντιγί μέσα στο μείγμα τυριού ινδοκάρυδου, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτάτε [δεν τα μουλιάζετε] ένα, ένα τα μπισκότα όρεο στο γάλα και τα τοποθετείτε στη βάση ενός τετράγωνο ταψιού διαστάσεων 20 x 20 εκ. Φροντίστε να μην αφήσετε μεγάλα κενά μεταξύ τους. Στρώνετε ισομερώς από πάνω το μισό μείγμα ινδοκάρυδου.
- Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα και το υπόποιπο μισό μείγμα ινδοκάρυδου. Καλύπτετε το γλυκό σας με τη υπόλοιπη σαντιγί και το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου ή μέχρι να κρυώσει. Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε, προαιρετικά, το γλυκό σας με μπούκλες και σιρόπι σοκολάτας κουβερτούρας. Το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.
- Πως να φτιάξετε εύκολα μπούκλες σοκολάτας: Τοποθετείτε μια μικρή σοκολάτα κουβερτούρας σε ζεστό μέρος ώστε να μαλακώσει ελαφρώς, χωρίς όμως να λιώσει. Μόλις μαλακώσει παίρνετε έναν αποφλοιωτή λαχανικών και “ξύνετε” τη σοκολάτα διατηρώντας σταθερή πίεση και ταχύτητα για να δημιουργηθούν τα μπουκλάκια. Αν κάνετε αυτή τη διαδικασία πάνω σε λαδόκολλα και όχι απ” ευθείας πάνω στο γλυκό σας, χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να τις μεταφέρετε.