Υλικά
Για την κρέμα:
Βράζουμε 2 δοχεία ζαχαρούχο για 2 ώρες. Το ζαχαρούχο θα πήξει και θα γίνει σαν καραμέλα.
Ετοιμάστε μια κρέμα ζαχαροπλαστικής και ενώστε την με τα ζαχαρούχα και 25 γραμμάρια βούτυρο. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και αλεσμένα καρύδια και αμύγδαλα.
Για τα παντεσπάνια:
Χτυπάμε 2 αυγά με 150 γραμμάρια ζάχαρη
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα 25 γραμμάρια βιτάμ
50 γραμμάρια βούτυρο
και 2 κουταλιές της σούπας μέλι
Μόλις λιώσουν τα υλικά, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής.
Το μείγμα θα αφρίσει, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το πρώτο μείγμα αυγών – ζάχαρης ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε 7 κουταλιές της σούπας αλεύρι και χτυπάμε καλά με το μίξερ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά, σιγά αλεύρι και ζυμώνουμε καλά – μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλάει από τα χέρια και να είναι μαλακή. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6 ίδια κομμάτια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα, σκεπασμένη.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ανοίγουμε τα έξι κομμάτια σε πολύ λεπτά φύλλα (περίπου 1-2mm), πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, πάνω – κάτω εστία για περίπου 10 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς τα φύλλα). Για να μην καθυστερούμε στο ψήσιμο, μπορούμε να ψήνουμε 2 φύλλα ταυτόχρονα ένα πάνω και ένα κάτω και στο μισό χρόνο να τα βάλουμε αντίθετα.
Όταν βγάλουμε τα έτοιμα παντεσπάνια από τον φούρνο και όσο είναι μαλακά τα κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε και κρατάμε τα περισσεύματα.
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα και απλώνουμε την κρέμα, συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία χρησιμοποιώντας και τα 5 παντεσπάνια και καλύπτουμε την επιφάνεια με όλη την κρέμα και γύρω, γύρω από την τούρτα.
Τρίβουμε στο blender το 6ο παντεσπάνι και τα περισσεύματα και πασπαλίζουμε την τούρτα στην επιφάνεια της και στα πλάγια και είναι έτοιμη.