Μια απλή και πανεύκολη συνταγή για πανακότα σοκολάτας.
Ένα υπέροχο επιδόρπιο που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή γαρνιρισμένο με φλύδες ή σιρόπι σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, σαντιγί.
Υλικά συνταγής
- 270 ml κρέμα γάλακτος
- 130 ml γάλα
- 25 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 90 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση συνταγής
- Μουλιάζετε το φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 6 λ περίπου. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη.
- Μόλις έλθουν σε σημείο βρασμού αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά, στύβετε τα φύλλα ζελατίνης, τα προσθέτετε στη κατσαρολίτσα και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
- Σουρώνετε το μείγμα [μήπως έχουν μείνει κομματάκια ζελατίνας] και μοιράζετε το μείγμα σε μπολ μεγέθους και σχήματος αρεσκείας σας. Βάζετε τη πανακότα για 3-4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά.
- Τη σερβίρετε με φλύδες σοκολάτας, ή σιρόπι σοκολάτας, ή σαντιγί ή φρέσκα φρούτα ή γλυκό κουταλιού.
Σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας και ξηρούς καρπούς, ή
Με γλυκό κουταλιού