Μπριζόλες με βαλσάμικο
Υλικά:
- 6 χοιρινές μπριζόλες
- σκελίδες σκόρδο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλ. καφέ γλυκό κρασί
- 1 κ. γλυκού καυτερή μουστάρδα (Dijon)
- 1 φλιτζ. καφέ βαλσαμικό ξίδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις σκελίδες σκόρδου με την φλούδα και παίρνουμε το εσωτερικό του σκόρδου.
- Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με πιπέρι. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις μπριζόλες και από τις δυο πλευρές. Ρίχνουμε και τις βρασμένες σκελίδες σκόρδου. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Ανακατεύουμε το κρασί με την μουστάρδα και περιχύνουμε τις μπριζόλες. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Αποσύρουμε το κρέας και στο τηγάνι προσθέτουμε το βαλσαμικό ξίδι. Αφήνουμε να βράσει για λίγο και αλατίζουμε.
- Περιχύνουμε τις μπριζόλες με την σάλτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.