Πατάτες γεμιστές με κοτόπουλο και τυρί
Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- Σπρέι μαγειρικής
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι με σκόρδο και μαϊντανό
- 1-1 / 2 φλιτζάνια κομμένο σε κύβους μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου
- 2/3 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου
- 1 κονσέρβα φασόλια τσίλι, αστράγγιστα
- 1 κονσέρβα ώριμες ελιές κομμένες και στραγγισμένες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
- 1-1 / 2 φλιτζάνια τεμαχισμένα τυρί με χαμηλά λιπαρά
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
Εκτέλεση
- Τρίψε και τρύπησε τις πατάτες εξωτερικά.
- Άλειψέ τες με το σπρέι μαγειρικής και τρίψτες εξωτερικά με το αλάτι με σκόρδο και μαϊντανό.
- Βάλτες στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήσε τες σε δυνατή φωτιά για 18-22 λεπτά.
- Κόψε κάθε πατάτα στη μέση κατά μήκος.
- Καθάρισε τες μέσα και κράτα την ψίχα τους για άλλη χρήση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το κοτόπουλο και τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
- Γέμισε τες μέσα με το μείγμα και στην κορυφή πρόσθεσε τα φασόλια, τις ελιές και τα κρεμμύδια.
- Πασπάλισε με τριμμένο τυρί και ψήστες στο φούρνο στους 180° C για 10-12 λεπτά.
- Σέρβιρε με ντομάτα και κρέμα γάλακτος.