Μια ξεχωριστή συνταγή με πατάτες για όλες τις ώρες της ημέρας…
Υλικά για Toppings:
ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ:
- 4 κ. σούπας μαγιονέζα
- 4 κ. σούπας μουστάρδα
- 4 κ. σούπας γιαούρτι
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο μηλόξυδο
- ψιλοκομμένος άνηθος
ΤΥΡΙ & ΜΠΕΙΚΟΝ:
- 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 4 κ. σούπας τυρί κρέμα
- 4 κ. γλυκού βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
ΣΩΣ ΦΕΤΑΣ:
- αλάτι
- ρίγανη
- φέτα
- 3 κ. σούπας γάλα
- κόκκινο γλυκό πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τις πατάτες τις αφήνουμε με το φλούδι και τις τρυπάμε πρίν τις βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Αν θα τις φτιάξουμε στο φούρνο τότε τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά σε δυνατό φούρνο, τις βγάζουμε και τις κόβουμε στη μέση.
- Topping ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ: Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπρίκι τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το γιαούρτι. Ρίχτε το μηλόξυδο και ανακατέψτε πολύ καλά. Γαρνίρετε με άνηθο ψιλοκομμένο.
- Topping ΤΥΡΙ & ΜΠΕΙΚΟΝ: Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον να γίνει τραγανό, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το αλάτι το πιπέρι και το βούτυρο. Βάζουμε το τυρί στην πατάτα και μετά γαρνίρουμε με το τραγανό μπέικον.
- Topping ΦΕΤΑΣ: Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπρίκι τη φέτα και το γάλα, μέχρι να γίνει χυλός. Πασπαλίζουμε με λίγο γλυκό κόκκινο πιπέρι.