Ένα γλύκισμα για όλες τις ώρες….
Υλικά:
- 1 λίτρο γάλα 0-1,5% λιπαρά
- 4 κ. σούπας ρύζι
- 3 κ. νισεστέ
- ½ κ. κοπανισμένη μαστίχα
- 10 κ. γλυκού φρουκτόζη
- λίγη βανίλια
Εκτέλεση:
- Βράζετε το ρύζι με ½ ποτήρι νερό μέχρι να χυλώσει.
- Λιώνετε το νισεστέ σε μισό ποτήρι νερό. Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τη φρουκτόζη και ανακατεύετε.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το χυλωμένο ρύζι, το διαλυμένο νισεστέ, τη μαστίχα και τη βανίλια και ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο.
- Όταν χυλώσει το μίγμα το αδειάζετε σε μικρά μπολάκια και το τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψί που έχει νερό μέχρι τη μέση σαν μπεν μαρί.
- Το ψήνετε στους 200 βαθμούς κελσίου για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα.