«Στήριξα τον Έλληνα πρωθυπουργό και θα τον ξαναστηρίξω»
«Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι τώρα γυρίζει σελίδα, να αποφασίσει, αν θέλει μια κυβέρνηση από το χθες ή μια κυβέρνηση που θα τον πάει μπροστά» τόνισε για το διακύβευμα των εκλογών ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Όταν λέω ότι γυρίζει σελίδα είναι ότι δεν πάμε σε ένα ακόμα Μνημόνιο που οδηγεί στην ύφεση, ένα Μνημόνιο που οδηγεί στην εσωτερική υποτίμηση. Μιλάμε για μια τελική λύση, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα, με χρήματα, τα οποία θα μπουν ζωντανά στην αγορά και χρήματα τα οποία θα δοθούν για την ανάπτυξη από το πακέτο Γιούνκερ, τα 25 δισ. ευρώ, να φύγουμε από την πολιτική της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης και να αρχίσουμε πάλι να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Η φωτιά έχει κάψει την Ελλάδα. Εμείς φωνάζαμε φωτιά φωτιά, όταν ήρθαν τα πρώτα Μνημόνια. Τώρα, να φωνάζουμε φωτιά φωτιά, την ώρα που η φωτιά έχει σβήσει στη θάλασσα, δεν ωφελεί σε τίποτα. Τώρα πια, αυτό που χρειάζεται είναι ανάπτυξη. Αναπτύξαμε τον τουρισμό με κλειστές Τράπεζες. Αυτό που έγινε αυτό το καλοκαίρι είναι θαύμα. Εάν θα γυρίσουμε πίσω και θα βάλουμε διαχειριστές της εξουσίας όλους αυτούς που εμπλέκονται στα εξοπλιστικά σκάνδαλα, όλους αυτούς που ήταν και κάλυψαν τη λίστα Λαγκάρντ, όλους αυτούς, οι οποίοι ο ένας στηρίζεται στη σιωπή του άλλου -και μιλώ δυστυχώς για τη Ν.Δ., που την κατάντησε ο κ. Σαμαράς να γίνει ο συνήγορος υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ αντί να τους προφυλακίσει όλους αυτούς».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τόνισε: «Εγώ, όταν άκουσα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να μιλάει στην αρχή για μεσαίο χώρο, σας λέω ότι με ικανοποίησε. Αλλά μετά τι είδα; Είδα ότι, τελικά, αυτό που έκανε ο κ. Μεϊμαράκης είναι όλα αυτά τα ακροδεξιά στοιχεία που μάζεψε ο Σαμαράς, όχι απλά να τα κρατήσει αλλά να γίνουν πρωταγωνιστές».
Όπως εξήγησε, η ικανοποίηση ήταν μόνο στην αρχή, γιατί μετά ήρθαν «τα ‘αυτοφωράκιας’ και οι συνεργασίες με όλους αυτούς που έφερε ο Σαμαράς στη Ν.Δ.».
Σε ό,τι αφορά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που συνήθως δείχνουν τους ΑΝΕΛ εκτός Βουλής, υπενθύμισε ότι όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έπεσαν έξω στο δημοψήφισμα, καθώς έδειχναν “ναι” και σημείωσε: «Γελάει ο κόσμος με τις δημοσκοπήσεις. Δεν μετράνε οι άνθρωποι και ο κόσμος δεν τους μιλάει».
Για την κυβερνητική συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι ήταν έντιμη και παρατήρησε: «Όταν ήρθε η ώρα που εγώ θα μπορούσα να γίνω ήρωας και να κάνω τους ΑΝΕΛ με 25%, ρίχνοντας την κυβέρνηση για να κάνω τον ήρωα και τον μάγκα, προτίμησα να στηρίξω αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος έδωσε μια μάχη σαν θηρίο μέσα στις Βρυξέλλες μόνος του. Εκεί στήριξα τον Έλληνα πρωθυπουργό και θα τον ξαναστηρίξω».
Σε ερώτηση για τη δήλωση του κ. Τσίπρα, ότι δεν θα συμμετέχει σε πιθανή κυβέρνηση με Ν.Δ., Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Ούτε εγώ θα είμαι μέσα. Αν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει συν 50 έδρες. Οι ΑΝΕΛ θα έχουν τουλάχιστον 13 βουλευτές από τη στιγμή που μπαίνουν στη Βουλή. Από κει και πέρα μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση μαζί. Με ποιον να πάω; δεν μπορώ να πάω με τον κ. Βενιζέλο. Να πάω με τον κ. Γεωργιάδη, με τον κ. Πλεύρη, δεν μπορώ. Δεν γίνεται να κάνουμε κυβέρνηση με αυτούς τους ανθρώπους. Να πάω με τον κ. Θεοδωράκη που λέει ότι στο θέμα της Μακεδονίας δεν τον ενδιαφέρει το όνομα;».
Για τον Παύλο Χαϊκάλη, ο κ. Καμμένος είπε ότι «μέχρι τώρα δεν είναι στις λίστες» του κόμματος και θα μείνει εκτός, αν δεν αποδείξει όσα λέει.
Για το προσφυγικό, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι συμφωνεί να κηρυχθεί η Λέσβος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τόνισε πως πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.
Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, το πρώτο που έκανε ήταν να αποκαταστήσει τα κομμένα εισοδήματα των στρατιωτικών.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα επισκεφθεί την 80ή ΔΕΘ, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί και στην αυριανή τελετή εγκαινίων από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Πρότεινε, μάλιστα, στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να παραστούν όλοι μαζί.