Άγνωστες πτυχές της ζωής του 37χρονου «golden boy» που έγινε υπουργός – Παντρεύτηκε τη φιλόλογό του στο Λύκειο
Ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο ήταν ο μισθός του Εμανουέλ Μακρόν, του νέου υπουργού Οικονομίας στην σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ όταν ανέλαβε επιτελική θέση στον χρηματοοικονομικό κολοσσό «Rothschild» το 2011. Η θέση του γενικού διευθυντή στoν όμιλο αυτό ήταν για τον Μακρόν… χρυσωρυχείο καθώς του απέφερε ετησίως το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με το πόθεν έσχες που είχε δηλώσει το φορολογικό έτος 2011-2012.
Τα φορολογικά στοιχεία που αποκαλύπτει το «L’ Express» δείχνουν πως το 2008 πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι της Rotschild και μέσα σε τρία χρόνια, το 2011, οι ετήσιες απολαβές του έφτασαν το ένα εκατομμύριο ευρώ, όπως και το 2012. Το Μάιο του 2012, ο Μακρόν αποφάσισε να πει το μεγάλο «adieu» στον χρηματοοικονομικό τομέα και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην πολιτική.
Όπως σχολιάζει το γαλλικό περιοδικό, πολλά απ’ αυτά τα χρήματα τα δαπάνησε για την ανακαίνιση του σπιτιού του στην περιοχή Τουκέ. Σήμερα, ο μισθός του ανέρχεται σε 9.940 ευρώ το μήνα, όπως και των υπολοίπων υπουργών της γαλλικής κυβέρνησης. Μέχρι στιγμής, πάντως, ο Μακρόν, ο οποίος λατρεύει το πιάνο και την όπερα, είναι όλο εκπλήξεις.
Έγινε θετός… παππούς σε ηλικία 36 ετών καθώς έχει παντρευτεί την Μπριζίτ Μπρονιέτ, την κατά 20 χρόνια μεγαλύτερή του φιλόλογο στο Λύκειο όπου φοιτούσε και μητέρα τριών ενήλικων παιδιών. Ο Μακρόν, «Μανού» για τους γνωστούς και φίλους, είναι υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων που άφησε πίσω του μία πολλά υποσχόμενη καριέρα στην επενδυτική τραπεζική και στην Rothschild για να κατέλθει στην πολιτική.
Η γαλλική εφημερίδα «Liberation» υπενθυμίζει ότι ο Μακρόν θεωρείται μέρος της αλλαγής της οικονομικής πολιτικής της Γαλλίας και της δεξιάς στροφής της στις αρχές του έτους, αφού ήταν ο «αρχιτέκτονας» του γνωστού «Συμφώνου υπευθυνότητας», δηλαδή των φοροαπαλλαγών ύψους 40 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος στις επιχειρήσεις σε ορίζοντα τριετίας. Ως οικονομικός σύμβουλος του Ολάντ είχε ρόλο-κλειδί σε σημαντικές οικονομικές συμφωνίες, όπως στην εξαγορά του ενεργειακού βραχίονα της Alstom από την General Electric.
Πηγή: protothema.gr