ΚΟΣΜΟΣ

Η Ζοζεφίνε έρχεται στην Ελλάδα για να διαδηλώσει – Κλειδώστε καλά τη βουλή

Ένα πακέτο κομφετί, ένα καταγγελτικό κείμενο σε Α4, μία μπλούζα με στάμπα κατά της «δικτατορίας της ΕΚΤ», ένα σύνθημα- κραυγή και ένα εντυπωσιακό άλμα πάνω στο τραπέζι της συνέντευξης Τύπου του πανίσχυρου τραπεζίτη της

Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Μάριου Ντράγκι, είναι τα συστατικά της ακτιβιστικής δράσης που εκσφενδόνισαν την 21χρονη Γερμανίδα Ζοζεφίνε Βιτ στο επίκεντρο της προσοχής της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και των μίντια.

Η «επίθεση» με κομφετί κατά του Μάριο Ντράγκι που τόσο πολύ τον τρόμαξε ήταν, ήταν όπως αποκάλυψε η ίδια η Ζοζεφίνε στο «Έθνος της Κυριακής», «μία ιδέα που μου ήρθε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης υπερ της Ελλάδας και κατά της ανθελληνικής εκστρατείας της «Bild» έξω από το καινούργιο πύργο της ΕΚΤ, την ημέρα των εγκαινίων του».

Όπως ανέφερε, στεκόμενη εκεί μαζί με δύο φίλες της ακτιβίστριες και «καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και αντλιών νερού κατά των διαδηλωτών απωθώντας τους και προφυλάσσοντας τον μη εκλεγμένο Μάριο Ντράγκι», αντιλήφθηκε ότι «η διαμαρτυρία δεν θα έπρεπε να γίνει εκτός του πύργου της ΕΚΤ αλλά εντός του».

Έτσι πριν από μερικές μέρες άδραξε την ευκαιρία της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου και χωρίς να το πολυσκεφτεί «έβαλα το όνομά μου στη λίστα με τους δημοσιογράφους που θα κάλυπταν την ομιλία του Ντράγκι».

Σύμφωνα με την ίδια «τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και πραγματικά έμεινα έκπληκτη που κατάφερα να μπω στην αίθουσα ανενόχλητη».

Ερωτώμενη για το θέμα της Ελλάδας και με αφορμή αυτή την διαμαρτυρία, η ακτιβίστρια ξεκαθαρίζει ότι «δεν θεωρώ λύση τα μέτρα λιτότητας για το πρόβλημα της Ελλάδας και ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει κάποιο Grexit η κάποιο Graccident, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η Ευρώπη είναι μία αποτυχία».

Μετά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξαν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης για την ίδια και την δράση της στην ΕΚΤ, η Ζοζεφίνε δεσμεύτηκε «πως θα έρθω στην Ελλάδα για να διαδηλώσω αλλά και για να κάνω τουρισμό».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact