ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Σοκ: Φόβοι για 900 νεκρούς στο ναυάγιο της Μεσογείου

Σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλούν τα ανατριχιαστικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία της Μεσογείου.
Σύμφωνα με τα Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης οι νεκροί ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 900 καθώς μέσα στο σαπιοκάραβο επέβαιναν σχεδόν 1.000 άνθρωποι που αναζητούσαν το όνειρο της Ευρώπης.

Οι Ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 28 άνθρωποι ενώ όσοι μετέχουν στα σωστικά συνεργεία και επιστρέφουν από τις έρευνες λένε «βλέπουμε μόνο πετρέλαιο και κομμάτια».

Οι μαρτυρίες των διασωθέντων δίνουν νέα διάσταση στην τραγωδία με το σκάφος στο Κανάλι της Σικελίας . Νέα μαρτυρία από επιζώντα, σύμφωνα με την εισαγγελία της Κατάνια, υποστηρίζει πως πάνω στο σκάφος βρίσκονταν 950 άτομα -αντί για 700 που αρχικά αναφερόταν- και ότι περίπου 300 είχαν κλειδωθεί στο αμπάρι.

Σύμφωνα την ίδια μαρτυρία, περίπου 50 παιδιά ήταν πάνω στο πλοίο και περίπου 200 γυναίκες. Ο επιζών, ένας άνδρας με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, έδωσε την μαρτυρία από νοσοκομείο στην Κατάνια, σύμφωνα με τον εισαγγελλέα της πόλης Τζοβάνι Σάλβι.

Το να είχαν κλειδωθεί εκατοντάδες στο αμπάρι θα εξηγούσε, όπως αναφέρει ο στρατηγός Αντονίνο Ιράσο της ιταλικής Συνοριοφυλακής, τον μέχρι στιγμής σχετικά μικρό συνολικό αριθμό διασωθέντων και σορών.

Οι ιταλικές Αρχές, όπως είχε αναφέρει και ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τον πραγματικό αριθμό όσων επέβαιναν στο σκάφος. Περιορίζονται μόνο στο ότι το σκάφος είχε χωρητικότητα εκατοντάδων ατόμων -και κατ’ επέκταση, καθώς κατά κανόνα στα πλοία αυτά οι διακινητές στοιβάζουν όσους περισσότερους μπορούν, ακόμη και οι υψηλότερες εκατοντάδες δεν προξενούν έκπληξη.

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ζητούν Τσίπρας και Ρέντσι

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Κυριακής οι πρωθυπουργοί Ελάδας και Ιταλίας. Ο Ματέο Ρέντσι ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για το ναυάγιο που έγινε υγρός τάφος για 700 ανθρώπους.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός του περιέγραψε με μελανά χρώματα την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί τόσο στην περιοχή των ερευνών όσο και στη χώρα γενικά.

Ο κ. Ρέντσι επανέλαβε την άποψη για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για το μεταναστευτικό.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσουν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Ντου να είναι αποθήκες ψυχών και οι θάλασσα αποθήκη νεκρών». «Πρέπει να διεκδικήσουμε την αλληλεγγύη των χωρών της ΕΕ» σημείωσε.

Στο μεταξύ, εν μέσω φωνών που ζητούν από την ΕΕ να αναλάβει δράση, η Κομισιόν εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, τη θλίψη της για τις τραγικές εξελίξεις στη Μεσόγειο, όχι μόνο σήμερα, αλλά επίσης τις τελευταίες ημέρες εβδομάδες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact