ΥΓΕΙΑ

Δυσοίωνα στατιστικά για τη διατροφή των γυναικών

Οι γυναίκες ηλικίας 19-50 ετών δεν παίρνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά από την καθημερινή τους διατροφή.

Μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο επιστημονικό περιοδικό Experimental Biology 2015, επιβεβαιώνει ότι η κατανάλωση λαχανικών είναι πολύ μικρότερη στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, οι μέσες προσλήψεις βασικών θρεπτικών συστατικών όπως το κάλιο, οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη D, ο σίδηρος και το φολικό οξύ είναι χαμηλότερες από τις συστάσεις σε γυναίκες ηλικίας 19-50 ετών. Η μέση πρόσληψη καλίου και φυτικών ινών είναι περίπου οι μισές από τις συνιστώμενες, ενώ η μέση πρόσληψη βιταμίνης D είναι μικρότερη κατά 30% από τη σύσταση.

Αν λάβουμε υπόψη ότι τα εν λόγω θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν σημαντικά στην καλή υγεία του οργανισμού μιας γυναίκες, φαίνεται ότι θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι διατροφικές συνήθειες, με αύξηση κατανάλωσης γαλακτοκομικών, λιπαρών ψαριών, φρούτων και λαχανικών.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact