Μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι τα μαχαιροπίρουνα μπορούν να αλλοιώσουν το φαγητό σας;
Πώς;
Το χρώμα και το βάρος των μαχαιροπίρουνων ασκούν μεγάλη επίδραση στην γεύση του φαγητού, υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Όπως διαβάζουμε σε ιατρικό πόρταλ, σε μελέτη που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν ότι το τυρί μοιάζει πιο αλμυρό όταν κάποιος το τρώει με μαχαίρι αντί με πιρούνι, ενώ το γιαούρτι μοιάζει πιο πυκνό και καλύτερης ποιότητας όταν καταναλώνεται με ελαφρύ, πλαστικό κουτάλι.
Όσον αφορά τα χρώματα των μαχαιροπίρουνων, οι εθελοντές που συμμετείχαν στη σχετική μελέτη βαθμολόγησαν το απλό γιαούρτι ως πιο γλυκό και καλύτερης ποιότητας από τα γιαούρτια φρούτων όταν το έτρωγαν με λευκό κουτάλι.
Αντιθέτως, όταν έτρωγαν γιαούρτι με μαύρο κουτάλι, τα γιαούρτια φρούτων είχαν καλύτερη γεύση, ενώ όταν έτρωγαν με μπλε κουτάλι, το γιαούρτι φρούτων έμοιαζε πιο αλμυρό.