ΥΓΕΙΑ

Γιατί το κόκκινο κρασί πάει… με τη μπριζόλα

Ακόμη κι αν δεν είστε… σομελιέ, θα έχετε ακούσει ότι το κόκκινο κρασί ταιριάζει με το κόκκινο κρέας, ενώ το ψάρι πρέπει να συνοδεύεται από λευκό κρασί.

Μάλιστα, την άποψη αυτή φαίνεται ότι συμμερίζεται και… η επιστήμη!

Ειδικοί στο κρασί υποστηρίζουν, ότι αυτό οφείλεται στις χημικές ουσίες και τη διαδικασία της ζύμωσης από την οποία προκύπτει κάθε κρασί, καθώς επίσης και στις διαφορετικές ουσίες που περιέχονται στο κρέας και τα ψάρια.

Πιο συγκεκριμένα, μια καλοψημένη και ζουμερή μπριζόλα ταιριάζει με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, γιατί τα μόρια του κρασιού –τανίνες- μαλακώνουν το λίπος στο κρέας και απογειώνουν τη γεύση του. Με τη σειρά του, το λίπος μαλακώνει τη στυφή γεύση του κρασιού, απελευθερώνοντας όλα του τα αρώματα. Ένα αργεντίνικο Malbec θεωρείται ιδανικό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε τανίνες, εξήγησε ο ειδικός σε θέματα κρασιού Federico Lleonart στη MailOnline.

Μια πρέζα αλατιού και πιπεριού στη μπριζόλα, μάλιστα, ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη γεύση και τα αρώματα του κρασιού.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact