ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

18 διάσημοι Έλληνες που έχασαν τα αδέλφια τους και η τραγική ιστορία τους

Η ιστορία των Βαγγέλη και Δημήτρη Μόρα έκανε ολόκληρη την Ελλάδα να δακρύσει, ενώ αποτέλεσε το πιο λαμπρό παράδειγμα για την αδελφική αγάπη. Ο Δημήτρης έφυγε από τη ζωή νικημένος από μία σπάνια κι επιθετική μορφή λευχαιμιας. Προηγουμένως, όμως, με συμπαραστάτες την οικογένεια του και τον αδελφό του, έδωσαν μία γενναία μάχη.

Μάλιστα, ο διεθνής ποδοσφαιριστής, έγινε δότης μυελού των οστών, αφού ήταν 100% συμβατός με τον αδελφό του. Και μια εβδομάδα μετά έπαιξε κανονικά στην ομάδα του τη Βερόνα, στέλνοντας ακόμα ένα μήνυμα στον κόσμο: να μη φοβούνται και να βοηθάνε τους συνανθρώπους τους.

Δυστυχώς, ο Δημήτρης δεν τα κατάφερε και ο θάνατος του βύθισε στο πένθος όλο τον κόσμο, σα να ήταν ο δικός τους άνθρωπος. Όσο για τον αδελφό του; Η απώλεια του μόνο μαθήματας ζωής τού έδωσε.

«Ο Δημήτρης δεν τα κατάφερε, αλλά ελπίζω με την κίνησή μου να δώσω το παράδειγμα, γιατί είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε τους άλλους. Η ζωή μου από τη μέρα εκείνη άλλαξε τελείως. Κατάλαβα τι έχει αληθινή αξία στη ζωή, ότι είναι ανόητο να νευριάζουμε με ασήμαντα πράγματα ή να κυνηγάμε χρήματα και δόξα, όταν ο Θεός μπορεί να αποφασίσει για τη μοίρα σου σε μια στιγμή» έχει δηλώσει.

Το υπόλοιπο της λαμπρής του καριέρας είναι αφιερωμένο στον Δημήτρη, με τον οποίο ξεκίνησαν μαζί τα όνειρα τους στο ποδόσφαιρο, όταν ήταν μικρά παιδιά στις αλάνες της Λάρισας

18 διάσημοι Έλληνες που έχασαν τα αδέλφια τους και οι τραγικές ιστορίες τους

Μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου και του Νίκου Κούρκουλου ιδιαίτερα είναι η σκηνή στην ταινία «Ορατότης Μηδέν», όπου ο πρωταγωνιστής καίει τα υπάρχοντα του. Η ταινία αναφέρεται σε ένα στημένο ναυάγιο και είναι η φορά που η Τέχνη αντιγράφει τη ζωή και δη του πρωταγωνιστή.

Γιατί λίγοι γνώριζαν ότι ο ρόλος για τον Κούρκουλο ήταν σχεδόν βγαλμένος από τη ζωή! Η οικογενεια του είχε γνωρίσει δύο τραγικά χτυπήματα από τη μοίρα, για τα οποία ο αξεχαστος ηθοποιός δεν ήθελε να μιλά δημοσίως, αλλά και δεν ξεπέρασε ποτέ.

Το πρώτο χτύπημα ήρθε με το χαμό του μεγαλύτερου αδελφού του, Σπύρου, ο οποίος χάθηκε σε ναυάγιο ανοιχτά της Βενεζουέλας. Τα δύο αδέλφια είχαν μικρή διαφορά ηλικίας και ήταν αρκετά δεμένοι.

Χρόνια αργότερα κι ενώ ο ηθοποιός ήταν – πλέον – μεγάλος σταρ, έρθε το νέο ισχυρό χτύπημα: ο μικρότερος από εκείνον αδελφός του, Στέφανος, ο οποίος ήταν πολιιτκός μηχανικός, βρισκόταν στην οικοδομή, όταν ξαφνικά έπεσε από την ταράτσα και σκοτώθηκε.

18 διάσημοι Έλληνες που έχασαν τα αδέλφια τους και οι τραγικές ιστορίες τουςΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5 6

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact